Επιτυχής η δράση καθαρισμού των ακτών μας

Μοιραστείτε αυτό το μήνυμα

Η πρώτη δράση της επιτροπής περιβάλλοντος δρομολογήθηκε για τις 02/07/2023 και αφορούσε τον καθαρισμό των δυτικών ακτών Παξών και Αντιπάξων. Περισσότεροι από 25 εθελοντές και 9 βάρκες υποστήριξαν και συμμετείχαν στο κάλεσμά μας αυτό για μια δράση που ελπίζουμε να καθιερωθεί. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τη βροχή οι ομάδες εθελοντών προέβησαν σε αποκομιδή μεγάλου όγκου σκουπιδιών, κυρίως πλαστικών συσκευασιών που αποδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης που απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα. Ο απολογισμός της δράσης είναι περίπου 5-6 κυβικά σκουπιδιών κυρίως πλαστικών αλλά και μεγάλων αντικειμένων (λάστιχα, σίδερα, σωλήνες μέχρι και κάδο πλυντηρίου).
Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες αλλά και τους επισκέπτες μας δίνοντας το παράδειγμα μιας πιο υπεύθυνης συμπεριφοράς σε σχέση με το θαλάσσιο περιβάλλον έχοντας το βλέμμα στις επόμενες γενιές που προσδοκούν να παραλάβουν έναν κόσμο με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στη δράση με την οποία επιλέξαμε να γνωστοποιήσουμε την παρουσία μας στο νησί στέλνοντας το μήνυμα για καθαρότερες θάλασσες και ακτές σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Περισσότερα Νέα

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις σχολές και τις δράσεις μας?

Ενημερώσου άμεσα για τα νέα και τις ανακοινώσεις του Ομίλου

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα